Det kan vara svårt att veta vad du bör tänka på inför att välja ett hundpensionat. Då kan det underlätta att få lite tips och goda råd för att underlätta ditt val av pensionat. Det finns en uppsjö av olika hundpensionat på nätet och de lockar med exempelvis så här: Letar du efter ett hundpensionat? Klicka här, i och för sig inget fel med det. Det kan vara ett alldeles utmärkt hundpensionat, men vet du inte vad du bör tänka på är det svårt att avgöra om det är bra eller dåligt.

Tips

Det finns några bra saker som du kan börja med när det är dags att hitta ett hundpensionat.

  • Börja med att kontakta din hunduppfödare för att höra om hon/han harImage result for Tips på att hitta hundpensionat något hundpensionat att rekommendera som finns i närheten.
  • Besök pensionatet och kolla vad de kan erbjuda dig och din hund. För det finns variationer mellan pensionaten. Det kan vara allt från om de går på promenader eller rastas i rastgården, hur ofta hundarna rastas, hur de håller hundarna med mera.
  • Har pensionatet extra tjänster, så som kloklippning, pälsvård, träning och pälsvård, bara för att nämna några tjänster.
  • Är försäkrade

Detta gör att du lättare kan göra ett val vart du vill lämna din Rottis.

Lämna hunden

När det är dags att lämna hunden på hundpensionatet så skrivs alltid ett avtal vad som gäller under hundens vistelse. Vilket gör du kan känna dig lugn och då vet pensionatspersonalen vad som gäller för din familjemedlem. På detta sätt vet du att hunden är trygg och säker, men framför allt att din hund kommer att ha det bra när du och din familj inte finns där på ett tag. Det är aldrig lätt att lämna bort sin hund, men ibland måste man och då är det bra att ha ett hundpensionat som du litar på till hands.