Rasen Rottweiler är en spännande och intressant hundras, men rasen passar bara för en viss typ av människor som har ett visst sorts temperament. Därför bör en rottweilerägare:

  • Vara beredda att lägga tid på att lära allt som hunden behöver kunna.
  • Ägaren ska låta hundeImage result for Rottweilern vara med en del i familjen och ha samma villkor som gäller för övriga familjen.
  • Som ägare måste man vara rättvis, kunna sätta gränser, berömma och ha humor.
  • De övriga i familjen ska också behandla och respektera hunden lika mycket som ägaren.

Så uppfyller du alla råden för en rottweilerägare, så kommer du har ett stort nöje av att ha en sådan hund hemma hos dig.

Ha kontroll

En Rottweiler kan bli riktigt bastant hund, då den kan väga närmare 60 kilo och blir drygt 68 centimeter höga. Så du får vara helt säker på att du kan ha hunden helt under kontroll. Därför bör du se till att låta hunden använda sina krafter som en hjälp för dig och inte mot dig. För det är bara att konstatera att en lydig och välutbildad Rottweiler är ett underbart djur, men om den istället skulle vara motsträvig och olydigt är det raka motsatsen.

Slutsats

Att skaffa sig en Rottweiler är inga problem och du kommer ha en hund som kommer lyda din minsta lilla vink och kommer gå i döden för dig. Men skulle en Rottweiler bli uppfostrad på fel sätt eller inte alls, så kan hunden vara den värsta mardrömmen. Det tillhör inte ovanligheterna att sådan hundar kan blir aggressiva mot ägaren och andra som kommer i närheten.

Men Rottweiler är en perfekt familjemedlem och ser till att ägaren alltid kommer att ha något att göra på sin fritid, eftersom den kräver att bli aktiverad på ett eller annat sätt, via träning, tävlingar och annat spännande.