Har du funderat på att starta en kennel och föda upp Rottweilers? Skulle du haft dessa funderingar så finns det faktisk en del att tänka på. För det gäller vara beredd på att driva en kennel är ett arbete som är hårt och ger inte särskilt mycket pengar, men så otroligt kul och givande att få föda upp de små liven. Naturligtvis gäller det ha massvis av kunskaper om själva rasen som du ska föda upp och ett intresse som verkligen brinner för hundar.

Tips på att starta kennel

Det finns vissa saker som du bör ha tänkt på innan du ger dig in i kennelbranschen, så att du har ett något så när hum vad du ger dig in på. Här kommer några goda råd och tips inför att starta en kennel.

  • Du startar en kennel av en rätt anledning. För att du ska kunna lyckas som en seriös hundImage result for Start kenneluppfödare, så krävs det att ditt intresse för hundar är din livsstil och brinner för just den hundras som du har tänt att föda upp.
  • Se till att ha gjort en budget och har en ekonomisk buffert. För det är dyrt i början, så är det för alla företag och sedan gäller det att inse att du inte kommer att bli rik på att vara en hunduppfödare.
  • Var förberedd och ha gått en uppfödarutbildning, samt ta del av andra uppfödares erfarenheter. Du kan hitta uppfödarutbildningar som Svenska Kennel Klubben (SKK) arrangerar på deras webbsida.
  • Tänk ut ett bra och unikt namn på kenneln och registrera det hos SKK och sedan se till att ha en avelsförsäkring på din tik.

Vara ödmjuk

Du behöver bygga upp ett rykte som är gott med dina avelshundar. Detta gör du genom att se till att hundarna är välmeriterade. Det gör du genom att ha bruksmeriter, utställningsvinster och suveräna mentaltester. Du behöver helt enkelt vara ödmjuk inför starten och ta dig an goda råd för att lyckas.