Det är så att ibland kan inte våra fyrbenta familjemedlemmar följa med dit du och din familj ska. Då finns det olika hundpensionat runt om i Sverige som tar emot människans bästa vän. Reser du mycket och vet att du behöver lämna in hunden på ett hundpensionat ofta, då är det bra att vänja hunden att matte eller husse kommer tillbaka.

Att välja Image result for Hundpensionathundpensionat

Det finns många hundpensionat i vårt land. När det är dags att välja ett pensionat för din hund, bör du ha i åtanken på vad du vill att din hund ska ha medan du är borta. Är det:

  • En egen säng
  • Ha golvvärme
  • Stor rastgård
  • Familjärt
  • Och så vidare….

När du väl vet vad du vill ha för din fyrbente vän, då är det dags att leta upp hundpensionat och det är en stor fördel om det ligger i närheten av där du bor. Du hittar pensionat för din hund via olika webbsidor på nätet eller så kanske du har någon vän/kollega/släkting som har anlitat ett hundpensionat redan och kan rekommendera ett. Det är ju det allra bästa, att få rekommendationer, för då vet du att din hund kommer att ha det bra medan du och din familj är bortrest eller vad nu än skälet är för att du anlitar ett hundpensionat.

Innan du bestämmer dig

Har du inga rekommendationer, så leta upp några hundpensionat som finns i din närhet och som uppfyller dina krav, för att sedan se till att besöka dem. På så vis får du en egen uppfattning om pensionatet. Du ser hur personalen är och om lokalerna är välskötta, vilket foder och aktiviteter de gör med mera. Passa på att ställa frågor om allt från rutiner, skötsel och så vidare. Dessutom om personalen är glada och positiva, så kommer förmodligen din hund finna sig väl tillrätta och trivas där. Alla dessa faktorer gör att du kan bilda dig en egen uppfattning om hundpensionatet.