När du och din familj väl har bestämt er för att skaffa er en ny familjemedlem, Rottweiler eller vad det nu är för ras ni har tänkte er. För att skaffa hund är ett stort beslut och det kräver att ni i familjen satsar allt och är beredda att detta gäller för en längre tid.

Uppfödare

När ni väl bestämt er och är beredda att satsa fullt ut, då kommer nästa problem. Nämligen att hRelated imageitta en uppfödare och kennel som föder upp den ras som du är ute efter. Då finns det några faktorer som du bör tänka på, som till exempel:

  • Att kenneln ligger inom rimligt avstånd från där du bor.
  • Att du har förtroende för och har en bra kontakt med uppfödaren.
  • Att du får träffa både valparna och tiken hemma hos uppfödaren.
  • Att tiken finns därför valpen under de första åtta veckorna.
  • Att valpen har fått sina vaccinationer och är nybesiktad.

Alla dessa faktorer kommer underlätta för att du kommer lyckas med din Rottweilervalp. För du kommer i så fall rådfråga uppfödaren under hela valpen uppväxt när det gäller allt från vilken mat som är bäst, till vilka aktiviteter som passar din Rottis bäst. Men innan köpet är avklarat så se till att ha ett skriftligt köpeavtal.

Hitta kennel

Det är inte några problem att kunna hitta en kennel och uppfödare som gör ett bra jobb, då till exempel kan hitta uppfödare på Svenska Kennel Klubbens webbsida, då du kan söka på den hundras du är intresserad av. Annars har oftast kenneln en egen hemsida, där det går att följa olika valpkullar, nöjda hundköpare och så vidare.

Så det går faktiskt att hitta en kennel som följer alla villkor och regler vad som gäller att föda upp hundar. Vilket gör att du är på god väg att hitta en Rottisvalp hos en kennel och uppfödare som passar dig och din familj.